Magiciana Fit
Urmărește-mă
Supă-cremă cu fasole și cartof dulce

Supă-cremă cu fasole și cartof dulce

O rețetă delicioasă de supă cremă sănătoasă cu fasole și cartof dulce, care poate fi servită și ca fel de mâncare principal. Este extrem de sățioasă și îți va îmbogăți meniul de dietă cu o mulțime de fibre, vitamine și minerale. Sigur vei adora gustul acestei supe sănătoase cu fasole.

Îmi plac cartofii dulci nu doar pentru efectele benefice asupra sănătății, ci în special pentru gustul de neînlocuit al acestora în alimente - atât dulciuri, cât și mâncăruri sărate. Împreună cu morcovul, aceștia îi conferă supei un gust puțin dulce, irezistibil în combinație cu fasolea. Dacă vei tăia o parte dintre cartofii dulci în bucăți mici, aceștia vor fierbe frumos și vor crea o supă cu o consistență densă și cremoasă, fără a fi nevoie să mai folosești blenderul. Supa este extrem de bogată în fibre, vitaminele A, C și fier. Alte atuuri ale acestei rețete sunt conținutul proteic ridicat și cantitatea redusă de grăsimi. Dacă nu îți plac cartofii dulci, poți prepara supa folosind cartoful clasic, însă îți recomand cu tărie să îi dai o șansă acestei combinații.

Acest tip de supă cremă fierbinte este ideală mai ales în zilele reci de toamnă. Eu prefer să presar pe deasupra supei de fasole brânză dată pe răzătoare, însă veganii pot sări peste acest pas.

Această supă cu cartof dulce și fasole ușoară și sănătoasă merită să fie încercată.

Ingrediente

  • 500 g cartofi dulci
  • 200 g fasole roșie uscată
  • 200 g morcovi
  • 2 tulpine de țelină
  • 1 ceapă mică
  • 1 linguriță ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta)
  • 1 linguriță sare de mare
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță măghiran măcinat
  • 1/2 linguriță piper negru măcinat

Instrucțiuni

  1. Lasă fasolea la înmuiat pe timpul nopții. Spal-o bine înainte de a o găti. Curăță cartofii dulci de coajă și taie-i cubulețe, jumătate în bucăți mai mici, restul mai mari. Într-o cratiță mare, topește o linguriță de ulei și sotează ceapa tăiată fin. Adaugă fasolea, cartofii tăiați cubulețe, morcovii tăiați, tulpinele de țelină și deasupra toarnă apă până când nivelul acesteia depășește cu 2 cm conținutul cratiței. Asezonează supa cu sare și condimente și las-o să fiarbă acoperită timp de 30-40 minute. Înainte de a o lua de pe foc, adaugă cățeii de usturoi zdrobiți, amestecă de câteva ori pentru a îngroșa supa cu cartofii bine fierți și servește-o fierbinte.
Timp de pregătire50 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii292 Kcal
Carbohidrați49 g
Fibre16 g
Proteine15 g
Grăsimi1 g