Magiciana Fit
Urmărește-mă
“Spaghetti” din zucchini cu somon şi sos cremos de avocado

“Spaghetti” din zucchini cu somon şi sos cremos de avocado

Zucchini, peste tot zucchini, îți spui atunci când te plimbi prin grădină de zarzavaturi. Dacă ai epuizat toate ideile în legătură cu mâncărurile care pot fi preparate din zucchini, vreau să-ți prezint "spaghetti" cu zucchini cu somon și sos cremos de avocado. Observ deja o strălucire în ochii tăi și crede-mă, această combinație va fi pe placul inimii tale.

Cele mai delicioase și mai bune rețete dietetice sunt cele care conțin și avocado, asta-i sigur. Este un fruct foarte sănătos și este unul dintre superalimentele cele mai hrănitoare de pe planetă. Combinația dintre avocado și somon rezultă într-o rețetă echilibrată nutrițional, deoarece acestea furnizează și mai multe proteine, grăsimi nesaturate, acizi grași omega 3 și 6, iar nivelul redus de carbohidrați face ca această rețetă să fie de un real folos persoanelor la dietă.

Zucchini-ul cel plin de substanțe nutritive e foarte mândru să facă parte din această simfonie a aromelor, deoarece este suculent și ușor de preparat. În același timp, este benefic pentru sistemul imunitar, detoxifică corpul, iar în combinație cu alte ingrediente, asigură digestia ușoară a acestei bombe de vitamine.

Spaghetti din zucchini (sau zoodles) cu sos cremos de avocado și somon reprezintă o mâncare excelentă și dietetică pentru masa de prânz sau cină. Este o mâncare sățioasă și îți furnizează o mulțime de vitamine, minerale, proteine și grăsimi sănătoase.

Ingrediente

  • 300 g somon
  • 1 zucchini
  • 1 avocado
  • 200 g ciuperci
  • 3 linguri iaurt alb
  • sucul de la o limetă
  • ⅓ ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • pătrunjel
  • ½ linguriţă sare de mare (v-o recomand pe aceasta)
  • ½ linguriţă piper negru

Instrucțiuni

  1. Prăjeşte somonul şi ciupercile într-o tigaie non-aderentă până se rumenesc.
  2. Dă zucchini pe răzătoare sau taie-l în fâşii sub formă de “spaghetti” folosind un aparat pentru decojit, apoi pune-l într-un castron.
  3. Amestecă în blender fructul de avocado, iaurtul, sucul de limetă, usturoiul, ceapa, piperul negru, sarea de mare şi puţin pătrunjel.
  4. Atunci când sosul este gata, amestecă-l cu fâşiile de zucchini, somonul prăjit şi ciupercile şi serveşte-l fierbinte.
Timp de pregătire15 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii375 Kcal
Carbohidrați8 g
Fibre7 g
Proteine35 g
Grăsimi21 g