Magiciana Fit
Urmărește-mă
Tăiței de zucchini low carb cu sos de brânză și ton

Tăiței de zucchini low carb cu sos de brânză și ton

Tăițeii de zucchini low carb cu sos de brânză și ton reprezintă alegerea mea numărul unu pentru o mâncare ușoară, dietetică, gustoasă și plină de proteine gata în 10 minute. Această mâncare este alcătuită dintr-o combinație de sos cremos de brânză cu usturoi, tăiței crocanți de zucchini și un gust specific de ton, bogat în proteine și acizi grași omega 3. Dacă dorești să consumi mai puține calorii și în același timp să savurezi o mâncare ușoară, atunci trebuie să încerci această rețetă – este perfectă ca cină sănătoasă.

Trebuie să recunosc faptul că nu aveam mari așteptări de la această rețetă, însă după ce am gustat-o, am fost plăcut surprinsă și mi-a plăcut foarte mult. Deși este o mâncare cu puține calorii, low-carb și cu un conținut proteic ridicat, pe lângă aceste valori nutriționale excelente, aromele se întrepătrund atât de perfect, încât vei rămâne surprinsă. Pe lângă acestea, ai nevoie de doar 4 ingrediente de bază și de câteva condimente - incredibil, nu-i așa? De aici se poate trage concluzia că acești tăiței de zucchini low carb cu sos de brânză și ton reprezintă o rețetă simplă care se pregătește foarte ușor. Cum ar putea să nu fie bună combinația dintre zucchini, brânză, ton și usturoi?

Pentru a pregăti acești tăiței de zucchini ai nevoie de un spiralizator . Îmi place să-i servesc în stare crudă, deoarece sunt crocanți și răcoritori. Dacă ție însă îți plac zucchini preparați termic, îi poți fierbe împreună cu sosul.

Ingrediente

  • 1 zucchini baby mai mare (aprox. 400 g)
  • 80 g mozzarella dată pe răzătoare (cu conținut redus de grăsimi)
  • 250 g ton (vi-l recomand pe acesta)
  • 200 ml lapte
  • 1/2 linguriță sare
  • piper negru măcinat
  • 1 cățel de usturoi

Instrucțiuni

  1. Spală zucchini, taie-i capetele și dă-l prin spiralizator pentru a obține tăiței/spaghetti.
  2. Încălzește laptele în cratiță, condimentează-l, adaugă sarea, cățelul de usturoi pisat și mozzarella dată pe răzătoare.
  3. Fierbe sosul până când mozzarella se topește și sosul se îngroașă (aproximativ 3 minute).
  4. Toarnă sosul de brânză peste tăițeii de zucchini și adaugă tonul scurs de zeamă.
  5. Dacă îți place ca tăițeii de zucchini să fie fierbinți și moi și nu cruzi, fierbe-i în sos înainte de a-i servi.
Timp de pregătire15 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii270 Kcal
Carbohidrați10 g
Fibre3 g
Proteine38 g
Grăsimi8 g