Magiciana Fit
Urmărește-mă
Rulou sănătos cu ou

Rulou sănătos cu ou

Oul este de mare ajutor în bucătărie pentru că servește la legarea ingredientelor și este sățios, astfel încât după ce consumi o omletă nu mai ai nevoie de nimic până la ora prânzului. Ruloul sănătos cu ou este excelent la micul dejun, dar poți să-i adaugi și fistic crocant și brânză de vaci cremoasă sau iaurt grecesc.

Fisticul are nivelul cel mai ridicat de fier dintre toate tipurile de nuci, dar conţine şi cupru, potasiu, fosfor şi calciu. Mai mult, acesta are un conţinut bogat de vitamine, cum ar fi provitamina A şi multe dintre vitaminele din grupul B. Consumul regulat are efecte pozitive asupra pielii, sistemului nervos şi ajută la scăderea colesterolului şi contribuie la creşterea şi dezvoltarea organismului. Fisticul reduce riscul de cancer pulmonar, reduce stresul şi simptomele de anxietate şi îmbunătățește sistemul imunitar. Este incredibil de gustos.

Deliciosul rulou cu ou pe care îl vei prepara după rețeta mea nu conține făină și combină o mulțime de arome de neînlocuit. Îi poți adăuga smochine și puțin spanac și îl poți servi cu mândrie musafirilor tăi. Făina de migdale îi conferă ruloului o aromă interesantă și poate fi preparată prin măcinarea migdalelor sau prin blenduirea acestora.

Acest rulou cu ou simplu și fără gluten este perfect pentru un mic dejun sau o cină ușoară, sau ca aperitiv și gustare pentru musafiri.

Ingrediente

  • Ruloul:
  • 6 ouă
  • 30 g făină migdale (v-o recomand pe aceasta)
  • 120 ml lapte
  • 2 mâini de salată verde tocată sau spanac
  • ¼ linguriţă sare de mare (v-o recomand pe aceasta)
  • ¼ linguriţă piper negru măcinat.
  • Garnitura:
  • 4 linguri iaurt grecesc alb sau brânză de vaci
  • 3 linguri fistic mărunţit
  • roşii sau smochine

Instrucțiuni

  1. Amestecă cu un blender de mână sau bate împreună ouăle, făina de migdale, laptele şi condimentele.
  2. Tapetează cu hârtie de copt o tavă mai adâncă pentru copt sau o formă pentru copt (de aproximativ 38x25cm) şi presară salata verde sau spanacul tocate în prealabil.
  3. Toarnă amestecul de ou peste salată şi coace la 180 de grade timp de 12 minute sau până când ouăle sunt gata.
  4. În momentul când marginile omletei încep să se rumenească şi aceasta s-a copt în interior, scoate tava din cuptor şi las-o să se răcească timp de 3 minute.
  5. Toarnă deasupra iaurt, brânză de vaci sau alt tip de brânză tartinabilă şi rulează omleta cu grijă.
  6. Taie ruloul în bucăţi, presară deasupra fistic mărunţit şi serveşte-l fie cald, fie rece cu roşii sau smochine proaspete.
  7. Pune ruloul la frigider şi consumă-l în cel mult 2 zile.
Timp de pregătire20 minute
Cantitate rezultată8 felii
Informații nutriționale /
Calorii113 Kcal
Carbohidrați3 g
Fibre1 g
Proteine8 g
Grăsimi8 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii