Magiciana Fit
Urmărește-mă
Rulou proteic cu puţine calorii (fără gluten, fără zahăr)

Rulou proteic cu puţine calorii (fără gluten, fără zahăr)

Acest rulou proteic cu puţine calorii, moale şi delicios este sănătos și ușor de preparat și are un gust de poveste. Îl poți pregăti la cuptor fără făină sau zahăr. Îmi place combinația dintre prepararea ușoară și rezultatul gustos și sănătos. Acest simplu rulou cu puține calorii este secretul delicateselor care pot fi gustate fără păreri de rău. Silueta ta nu va avea de suferit.

Ruloul proteic cu puţine calorii este plin de proteine şi conţine cantităţi infime de carbohidraţi şi grăsimi. Este înlocuitorul perfect al deserturilor dulci şi al prăjiturilor şi poate fi consumat fără mustrări de conştiinţă pe parcursul dietelor stricte (doar dacă nu adaugi îndulcitori şi îl îndulcești folosind stevia). Poate fi preparat cu sau fără pudră proteică. În acest caz, înlocuiește 1 unitate de măsurat cu pudră proteică cu 30 de g de mix pentru budincă.

Acest rulou dietetic fără făină reprezintă un adevărat festin pentru musafiri și poate fi umplut în funcție de imaginația fiecăruia. Îți recomand această combinație imbatabilă - căpșune dulci cu brânză quark și iaurt grecesc. Este o încântare atât pentru corp, cât și pentru pofta de dulce. Îl poți servi rece ca bonus după o cină la lumina lumânărilor. Poate înlocui cu succes orice desert sau prăjitură.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 albuşuri
  • 2 linguri cacao (v-o recomand pe aceasta)
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 linguri pudră proteică cu gust de ciocolată (opţional)
  • 2 linguri miere (doar dacă nu aii folosit pudră proteică îndulcită) (v-o recomand pe aceasta)
  • un praf de scorţişoară (v-o recomand pe aceasta)
  • Umplutura:
  • 120 g brânză vaci
  • 3 linguri iaurt grecesc alb
  • 50 g căpşune (banane sau alte fructe)
  • 2 linguri pudră proteică cu aromă de vanilie (opţional)
  • 2 linguri miere (doar dacă nu ai folosit pudră proteică îndulcită) (v-o recomand pe aceasta)

Instrucțiuni

  1. Bate albuşurile până devin spumă, după care adaugă pudra de cacao, pudra proteică, scorţişoara şi praful de copt.
  2. Dacă nu foloseşti pudră proteică, adaugă şi îndulcitorul preferat.
  3. Aluatul se toarnă într-o tavă de copt dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 150°C timp de 10 până la 15 minute.
  4. Se lasă să se răcească.
  5. Într-un castron se amestecă brânza, iaurtul şi pudra proteică (sau mierea).
  6. Fructele preferate se taie în bucăţi şi se adaugă în amestecul de brânză. Dacă foloseşti banane, poţi adăuga în umplutură banana întreagă.
  7. Umplutura se aşează peste aluatul copt, apoi acesta se rulează. Ruloul se lasă să se răcească în frigider timp de cel puţin 2 ore.
Timp de pregătire25 minute
Cantitate rezultată8 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii50 Kcal
Carbohidrați2 g
Fibre1 g
Proteine9 g
Grăsimi1 g