Magiciana Fit
Urmărește-mă
Rețetă simplă de curry indian cu linte

Rețetă simplă de curry indian cu linte

Curry cu linte în stil indian excelent și sănătos. Gustă aromele îndepărtatei Asii la tine acasă și pregătește acest gustos curry cu linte și orez brun. Această rețetă sănătoasă cu linte este chiar ușor de preparat.

Lintea este des utilizată în bucătăria indiană, astfel încât există nenumărate idei și rețete ce provin din această zonă. Această rețetă îți prezintă o combinație între linte, lapte, pastă de tomate și pudră de curry, care pare exotică la prima vedere. Lintea este foarte aromată, iar împreună cu orezul brun, acestea dau naștere unei mâncări valoroase din punct de vedere nutrițional, bogată în proteine și fibre. Mai mult, aceasta este destul de sățioasă, conține puține grăsimi și puține calorii. Aceste caracteristici fac ca această mâncare de linte vegetariană să fie ideală pentru aproape orice dietă și pentru cura de slăbire.

Mâncarea indiană de curry este gata în doar 40 de minute și va fi pe placul întregii familii. Este excelentă la masa de prânz, dar o poți consuma și ca cină care să te încălzească. Nu uita de condimentul garam masala - este un amestec de condimente din Asia de Sud care îmbogățește mâncarea cu arome exotice. Încearcă această rețetă fit cu linte și spune-mi dacă ți-a plăcut.

Ingrediente

  • 220 g linte
  • 200 g orez brun (v-o recomand pe aceasta)
  • 300 g sos de tomate
  • 150 ml lapte (de orice tip)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
  • 1 linguriță sare de mare
  • 1-2 lingurițe pudră de curry
  • 1/4 linguriță turmeric
  • 1 linguriță de condiment garam masala

Instrucțiuni

  1. Fierbe orezul dublând cantitatea de apă până se înmoaie, adaugă sare și lasă-l la fiert timp de 12 minute.
  2. Într-o cratiță mai mare, încălzește uleiul de măsline, adaugă ceapa tocată mărunt și prăjește-le timp de câteva minute, amestecând din când în când.
  3. Adaugă lintea și adaugă o cantitate de apă care să reprezinte dublul cantității de linte.
  4. Fierbe lintea până când se înmoaie, timp de 15-20 minute. Dacă este cazul, mai adaugă apă.
  5. Adaugă apoi sosul de tomate, laptele, sarea de mare, condimentele și lasă amestecul pe foc până se îngroașă, amestecând din când în când.
  6. Lasă amestecul cu linte să fiarbă timp de 5 minute, apoi poți servi mâncarea alături de orezul brun.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii290 Kcal
Carbohidrați45 g
Fibre8 g
Proteine10 g
Grăsimi5 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii