Magiciana Fit
Urmărește-mă
Pulpă de curcan la cuptor cu piure de orez-avocado-broccoli

Pulpă de curcan la cuptor cu piure de orez-avocado-broccoli

Dacă v-ați săturat de garnituri precum orez sau broccoli, încercați această variantă gustoasă - piure cu orez-broccoli-avocado. Servit alături de pulpă de curcan la cuptor, acesta reprezintă un prânz sănătos și echilibrat nutrițional plin de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. Așa că dacă nu știți ce mâncare sănătoasă și fit să gătiți azi, nu trebuie să mai căutați.

Carnea de curcan este una dintre cele mai populare în lumea fitness-ului. Conține puține grăsimi, este ușor de digerat și plină de minerale precum zinc, calciu, fier, dar și vitamina B12. Această pulpă de curcan la cuptor este plină de savoare, iar dacă încă nu ați gustat carnea de curcan, sigur vă va plăcea mult.

Condimentați după gust, iar pentru o mâncare mai picantă puteți folosi pudră de usturoi, turmeric, chimen măcinat sau ardei iute. Nu uitați că mirodeniile au beneficii asupra sănătății și ne ajută organismul să lupte împotriva diferitelor boli, sprijină imunitatea, digestia și au multe alte funcții. În țările din lumea a treia, condimentele sunt în continuare utilizate ca medicament sau pentru prevenirea diferitelor afecțiuni, de aceea mâncarea de acolo este mereu condimentată și picantă.

Combinația dintre orez și piureul de broccoli-avocado este perfectă și cred că o veți aprecia. Este excelentă și în cazul mâncărurilor picante, deoarece gustul neutru al avocado-ului și al orezului merge de minune cu acestea. Încercați această pulpă de curcan la cuptor cu piure de orez-broccoli-avocado, cu siguranță nu veți regreta.

Ingrediente

  • 1 pulpă de curcan (aproximativ 800 g (28.2oz))
  • 2 linguri ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
  • condimente după preferință (pudră de usturoi, piper roșu, piper negru măcinat, chimen măcinat...)
  • 1 linguriță sare de mare
  • 1/2 cană apă
  • 80 g (2.8oz) orez (basmati, brun, sălbatic...) (v-o recomand pe aceasta)
  • 1/2 avocado
  • 200 g (7.1oz) broccoli
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 ceapă
  • 1/2 linguriță sare (v-o recomand pe aceasta)
  • 1/4 linguriță piper negru măcinat
  • puțin busuioc proaspăt

Instrucțiuni

  1. Spălați pulpa de curcan și așezați-o într-o tigaie.
  2. Într-un castron, amestecați uleiul de măsline cu sare și piper.
  3. Ungeți pulpa cu marinată pe toate părțile.
  4. Fierbeți pulpa în 1/2 cană de apă.
  5. La final, acoperiți pulpa cu folie de aluminiu și coaceți-o timp de 1 oră la 200 de grade Celsius (392 grade Fahrenheit).
  6. După o oră, întoarceți pulpa pe cealaltă parte, turnați peste aceasta zeama din tavă și coaceți-o timp de încă 40-60 minute la 180 de grade Celsius (356 grade Fahrenheit). Ajustați timpul de coacere în funcție de mărimea pulpei, cel mai bine fiind să măsurați temperatura cărnii folosind un termometru. Carnea trebuie să fie fragedă și să se desprindă de pe os.
  7. În timp ce carnea se coace, pregătiți piureul.
  8. Fierbeți orezul în apă cu sarea, ceapa mărunțită și piperul (fără busuiocul proaspăt).
  9. Într-o altă cratiță mică, puneți apă la fiert și apoi fierbeți broccoli-ul (aproximativ 8 minute).
  10. Scurgeți broccoli-ul și amestecați-l în blender împreună cu 1/2 avocado, 2 căței de usturoi și busuiocul proaspăt.
  11. La final, amestecați orezul fiert cu piureul.
  12. Serviți pulpa de curcan fierbinte, turnând deasupra zeama din tavă, alături de piureul de orez-broccoli-avocado.
Timp de pregătire135 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii448 Kcal
Carbohidrați12 g
Fibre5 g
Proteine39 g
Grăsimi25 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii