Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjitură "Perfecțiune" cu iaurt și căpșune, sănătoasă și fără coacere

Prăjitură "Perfecțiune" cu iaurt și căpșune, sănătoasă și fără coacere

Două persoane, 5 ore și această prăjitură cu iaurt și căpșune fără coacere care este sănătoasă, răcoritoare și ideală vara s-a terminat. Perfecțiune - acest cuvânt probabil că poate descrie acest desert. Prăjitura este moale, pufoasă, dulce-acrișoară, iar ca bonus este sănătoasă, ușoară și bogată în proteine. Vă spun cu mâna pe suflet că aceasta este cea mai bună și sănătoasă prăjitură fără coacere din lume.

În această rețetă, poți înlocui cu ușurință zahărul din cocos cu zahăr din trestie sau xilitol, picături de stevia, pentru a reduce conținutul de carbohidrați și în general conținutul caloric al prăjiturii.

Dacă suferi de alergie la căpșune, nu trebuie să disperi, poți prepara acest desert folosind un alt fruct preferat de tine, de preferință afine, zmeură, cireșe, caise sau piersici. În plus, această prăjitură fit sănătoasă și preparată fără coacere are un conținut redus de grăsimi și nu conține făină, baza prăjiturii fiind ovăzul. E gata în doar câteva minute, iar tu nu trebuie să coci nimic, ci doar să o dai la frigider - cu toate acestea, prăjitura te va face să te învârți cu nerăbdare în jurul frigiderului până când aceasta este gata.

Prăjitura "Perfecțiune" sănătoasă și fit cu iaurt și căpșune și care nu necesită coacere arată irezistibil și este ideală pentru sărbătoriri în familie, zile de naștere și sărbători. De-abia aștept s-o pregătesc din nou! E delicioasă.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Râșnește ovăzul sau dă-l prin blender până când obții o consistență fină. Într-un castron, amestecă făina de ovăz cu miere, ulei de cocos topit și scorțișoara. Aluatul trebuie să fie foarte gros și puțin lipicios. Pregătește o formă pentru prăjituri (cu diametrul de aproximativ 20 cm). Cu mâna sau cu ajutorul spatulei apasă aluatul din ovăz pe fundul formei de copt, apoi nivelează-l. Într-o cratiță mai mică, amestecă 6 linguri de gelatină pură cu 6 linguri de apă călduță. Încălzește amestecul pe foc mic și dă cratița deoparte imediat ce gelatina s-a dizolvat în apă. Într-un castron, amestecă iaurtul grecesc cu zahărul din cocos (sau alt îndulcitor) și jumătate din cantitatea de gelatină dizolvată.
  2. Bate bine cu telul umplutura de iaurt, iar atunci când toate cocoloașele au dispărut, toarn-o peste baza de iaurt preparată în prealabil.
  3. Dă tava cu prăjitură la frigider timp de câteva minute. Între timp, spală și curăță căpșunele, apoi dă-le prin blender împreună cu 200 de grame de iaurt grecesc, zahăr din cocos (sau alt îndulcitor), sucul de lămâie și restul de gelatină dizolvată până la omogenizare. Când stratul de iaurt de deasupra s-a întărit, toarnă încet crema de căpșune deasupra acestuia. Dă prăjitura la frigider timp de cel puțin 4 ore pentru ca aceasta să se întărească. La final putem decora prăjitura cu fructe, frunze de mentă, după care o putem tăia.
Timp de pregătire20 minute
Cantitate rezultată10 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii205 Kcal
Carbohidrați36 g
Fibre4 g
Proteine13 g
Grăsimi2 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii