Magiciana Fit
Urmărește-mă
Pizza fitness simplă cu brânză de vaci și ovăz

Pizza fitness simplă cu brânză de vaci și ovăz

O pizza simplă cu brânză de vaci și ovăz care va fi pe placul tuturor fanilor fitness-ului și ai mâncării sănătoase. Aluatul este semnificativ diferit față de aluatul clasic de pizza atât ca ingrediente, cât și ca mod de preparare – nu conține făină, drojdie și se prepară simplu și rapid. Va fi pe placul celor mai înverșunați critici ai pizzei. Este excelentă și nimeni nu își va da seama că pizza conține ovăz și brânză de vaci. Crede-mă, și eu am încercat-o :)

Această pizza cu ovăz și brânză de vaci nu conține ou, de aceea persoanele care suferă de alergii se vor putea bucura de ea. În plus, dacă folosești ovăz fără gluten, rețeta va fi și pe placul celor care suferă de boala celiacă. Trebuie să folosești fulgi de ovăz fini, nu integrali, în caz contrar, aluatul nu va avea consistența dorită. În comparație cu pizza clasică, este nu doar mai ușor de preparat, dar conține și mai puține calorii și este mai bogată în fibre și proteine. În același timp, această pizza cu brânză de vaci este sățioasă, astfel încât jumătate de pizza este suficientă chiar și pentru persoanele cu un apetit crescut.

Poți alege cu ce vrei să decorezi pizza, în această rețetă am ales combinația mea preferată de ingrediente. Dacă dorești ca aceasta să fie mai puțin calorică, poți reduce cantitatea de brânză din rețetă, sau poți omite uleiul de măsline din aluat. Totuși, vei obține cele mai bune rezultate dacă respecți instrucțiunile. Dacă nu găsești brânză de vaci, o poți înlocui cu cremă de brânză.

O pizza fitness simplă cu brânză de vaci și ovăz gata în câteva momente, încearc-o și tu. Valorile nutriționale sunt calculate împreună cu umplutura pentru 1 sau 2 porții dintr-o pizza. Poți împărți aluatul și poți pregăti 2 pizza mai mici. Rețeta este extrem de simplă și sunt sigură că-ți va reuși din prima încercare. încearc-o și tu, nu te speria de combinația interesantă de ingrediente, aluatul are un gust incredibil.

Ingrediente

  • 250 g brânză de vaci moale (sau cremă de brânză)
  • 100 g fulgi de ovăz fini (vi-i recomand pe aceștia)
  • 3 linguri iaurt simplu
  • 1 linguriță ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
  • 1/4 linguriță sare
  • pentru decor:
  • 100 g piure de tomate
  • 3 linguri apă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță busuioc/oregano (proaspăt sau uscat)
  • 150 g ciuperci
  • 150 g șuncă de calitate
  • 70 g mozzarella dată pe răzătoare
  • 40 g porumb dulce

Instrucțiuni

  1. Mai întâi, amestecă brânza de vaci moale cu fulgii de ovăz fini, iaurtul, uleiul de măsline și sarea.
  2. Cu ajutorul unei linguri, întinde aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt în formă de pizza. Aplatizează-l cu degetele pentru a avea o înălțime de aproximativ 0.5 cm. Dat fiind că aluatul e lipicios, îți recomand să-ți ungi mâinile cu puțin ulei de măsline.
  3. Coace aluatul timp de 15 minute la 190 de grade.
  4. Între timp, amestecă piureul de tomate cu apa, verdețurile și un cățel de usturoi pisat.
  5. După 15 minute, scoate pizza din cuptor și toarnă pe deasupra sucul de roșii.
  6. Așează deasupra feliile de șuncă, ciupercile tăiate mărunt, brânza și porumbul.
  7. Lasă pizza să se coacă timp de încă 15 minute la 190 de grade.
Timp de pregătire45 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale /
Calorii540 Kcal
Carbohidrați46 g
Fibre7 g
Proteine49 g
Grăsimi16 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii