Pifteluțe de pui la cuptor în crustă de iaurt simplu de preparat
Partajează această rețetă cu un prieten:
Pifteluțe de pui la cuptor în crustă de iaurt mai sănătoase, dar la fel de gustoase ca cele originale, servite alături de un sos delicios de iaurt și muștar. Vei adora această rețetă simplă ;)
Dacă ai savurat de curând pifteluțe de tip “nugget” în fast food-ul tău preferat și ai regretat pe loc decizia, rețeta aceasta ți se adresează ție. Nu trebuie să renunți la mâncarea gustoasă, ci doar să pregătești o variantă mai sănătoasă. În această variantă, poți savura pifteluțele fără nicio grijă. Îți prezint pifteluțe de pui sănătoase de care te vei îndrăgosti chiar de la prima îmbucătură. Pregătește aceste pifteluțe fitness la cuptor la masa de prânz sau cină pentru întreaga familie. Când le-am pregătit pentru o sărbătoare în familie, toți copiii s-au îmbulzit să le încerce și au fost extrem de încântați de ele.
Pentru crustă, prefer să folosesc firimituri de pâine din grâu integral sau un amestec de firimituri de pâine din grâu integral și migdale măcinate. Cei care suferă de boala celiacă le pot da prin migdale măcinate sau firimituri de porumb pentru o rețetă fără gluten. Această rețetă de “nuggets” de pui este bogată în proteine și, spre deosebire de pifteluțele obișnuite, conțin doar o cantitate minimă de grăsimi.
Rețeta este extrem de simplă, convinge-te și tu și încearcă aceste pifteluțe de pui crocante la cuptor în crustă de iaurt. Nu uita să pregătești și *sosul ușor cu iaurt, muștar și miere, deoarece dă un gust perfect acestei rețete. E preferabil să folosești iaurt grecesc degresat pentru un conținut proteic mai ridicat.
Ingrediente
400 g piept de pui
200 g firimituri de pâine din grâu integral (sau firimituri de porumb/migdale măcinate) (vi le recomand pe acestea)
Într-un castron, amestecă iaurtul cu sarea, piperul și parmezanul dat pe răzătoare.
Unge bucățile de pui cu amestecul de iaurt, apoi dă-le prin firimiturile de pâine din grâu integral, firimiturile de porumb sau migdalele măcinate.
Așează bucățelele de pui într-o tavă pentru copt tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 30-35 minute la 190 °C până devin crocante. La jumătatea perioadei de coacere le poți întoarce pe cealaltă parte.
Pregătește sosul amestecând iaurtul, muștarul și mierea. Înainte de servire, le poți da la frigider.
Ca garnitură, poți folosi salată verde, cartofi sau orez.
Partajează această rețetă cu un prieten:
Timp de pregătire
45 minute
Cantitate rezultată
4 porții
Informații nutriționale /
Calorii
336 Kcal
Carbohidrați
37 g
Fibre
4 g
Proteine
40 g
Grăsimi
4 g
Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!