Parfe-urile sănătoase cu ciocolată și brânză tofu sunt gustoase și le poți savura la micul dejun sau ca desert sănătos. Acestea sunt excelente și sunt perfecte pentru musafirii care sunt adepții unui regim alimentar sănătos bogat în vitamine și proteine și cărora le plac combinațiile neobișnuite.
Brânza tofu este utilizată în multe rețete, prntre care și în cele de dulciuri. Datorită faptului că absoarbe cu ușurință aromele ingredientelor cu care este amestecată, nici nu îi simți gustul în dulciuri. În această rețetă sănătoasă brânza tofu se transformă într-o gustoasă cremă de ciocolată grație adaosului de miere și cacao. Consistența cremoasă poate fi desăvârșită și prin adăugarea de iaurt simplu sau banană.
Baza acestui parfe o reprezintă aluatul raw din ovăz, morcov, măr, miere și scorțișoară. Partea superioară a aluatului e acoperită cu cremă de ciocolată cu tofu. Între aceste două straturi am așezat căpșune, acestea se vor alătura simfoniei de gusturi din acest desert sănătos.
Aceste parfe-uri sănătoase cu cremă de tofu nu conțin gluten, sunt bogate în proteine, vitamine și minerale, printre care cele mai importante sunt calciu, fier și magneziu. Dacă dorești să reduci conținutul de carbohidrați și cantitatea de calorii din rețetă, poți înlocui în parte mierea cu stevia sau xilitol (vi-l recomand pe acesta) .
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!