Dacă îți plac ciupercile, atunci acest papricaș fit cu ciuperci și gnocchi din hrișcă este perfect pentru tine. Savurează această delicioasă mâncare fără carne cu un conținut satisfăcător de proteine, minerale și fibre. Cu siguranță îți va plăcea :)
Grație ciupercilor și făinii de hrișcă cu valori nutriționale ridicate, această mâncare este o sursă excelentă de micronutrienți. O porție îți furnizează aproape 100% din doza zilnică recomandată de vitamina D, cupru, riboflavină, magneziu și niacină. Pe lângă acestea, sunt prezente în cantități ridicate acidul folic, fosforul, fierul, seleniul, vitamina B6, și tiamina. Papricașul cu ciuperci este ușor de preparat.
Recomand servirea papricașului fit cu ciuperci cu gnocchi din hrișcă. Dacă nu ai timp să pregătești gnocchi de casă, îi poți înlocui cu orice tip de paste.
Pont: Poți îngroșa papricașul cu ciuperci cu un amestec de lapte, cremă pentru gătit și un pic de făină sau amidon. Poți alege și cremă pentru gătit vegetală sau lapte vegetal. Dacă nu ai nevoie de sos, nu e nevoie să îngroși papricașul. Astfel vei consuma mai puține calorii și grăsimi – alegerea e a ta. În această rețetă, am folosit un amestec de ciuperci champignon și pleurotus păstrăv de fag. Poți folosi și alte tipuri de ciuperci proaspete pe care le ai prin casă.
Ingrediente
1 kilogram și jumătate de ciuperci (champignon, pleurotus,...) - poate fi un amestec)
200 ml cremă de soia pentru gătit (sau cremă obișnuită pentru gătit)
Într-o cratiță mai mare, prăjește ceapa tăiată mărunt în unt încins.
Adaugă ciupercile feliate și prăjește-le împreună cu ceapa timp de câteva momente.
Ia cratița de pe foc, adaugă toate condimentele și sarea, amestecă bine, după care pune-o din nou pe foc.
Fierbe ciupercile înăbușit acoperite cu un capac timp de 10 minute.
Între timp, amestecă toate ingredientele pentru gnocchi din hrișcă. Dacă aluatul este prea gros, adaugă puțină apă, iar dacă este prea subțire, mai adaugă făină.
Folosind o strecurătoare cu ochiuri mari, dă drumul bucăților de gnocchi în apa clocotită și fierbe-Ie pe flacără mică până când plutesc la suprafață - aproximativ 8 minute.
Pune gnocchi în strecurătoare și clătește-i ușor în apă rece.
Într-un castronel sau într-o sticlă, amestecă crema pentru gătit, laptele și 2 linguri de făină de orice tip sau de amidon.
Adaugă amestecul rezultat peste ciuperci. Lasă amestecul pe foc timp de încă 10 minute, amestecând din când în când.
Gnocchi se servesc turnând deasupra amestecul de ciuperci.
Partajează această rețetă cu un prieten:
Timp de pregătire
40 minute
Cantitate rezultată
4 porții
Informații nutriționale /
Calorii
525 Kcal
Carbohidrați
83 g
Fibre
11 g
Proteine
22 g
Grăsimi
10 g
Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!