Negrese din fasole cu merişoare, nucă de cocos şi nuci (fără gluten)
Partajează această rețetă cu un prieten:
Ai gustat vreodată negrese sănătoase cu fasole? Dacă nu, atunci trebuie să începi s-o faci încercând această rețetă de negrese fără gluten cu fasole neagră. Cu siguranță vei savura acest desert sănătos fără făină sau unt.
Atunci când am dus aceste negrese la serviciu și le-am spus tuturor că sunt preparate din fasole abia după ce le-au gustat, nimeni nu a vrut să mă creadă. Acestea sunt mai tari decât pufoasele negrese clasice, însă nimeni nu a detectat gustul de fasole. Negresele au fost pe placul tuturor colegilor și aceștia s-au bucurat de faptul că au putut furniza corpului o cantitate destul de mare de legume fără a fi conștienți de acest lucru.
Pe site-ul meu am postat câteva rețete de deserturi sănătoase cu legume, dar majoritatea dintre ele sunt preparate din năut. De data aceasta am apelat la fasolea neagră, și lasă-mă să-ți spun, poți pregăti o grămadă de delicatese cu fasole. Aceste negrese dietetice fără gluten se pot mândri cu un conținut mai ridicat de fibre, vitamine și minerale și cu un conținut redus de grăsimi. Făina a fost înlocuită cu o combinație de fasole și ovăz. Cantitatea apreciabilă de cacao utilizată face ca aceste negrese să aibă un minunat gust de ciocolată. Îmi place să adaug în aluat o combinație de merișoare uscate, nucă de cocos răzuită și nuci, astfel încât negresele mele te vor uimi cu gustul lor senzațional.
Prefer să consum aceste negrese cu fasole a doua zi de la preparare și le păstrez în frigider. Acordă-le o șansă, sunt sigură că merită.
Ingrediente
300 g fasole neagră fiartă (sau 150 g fasole nefiartă)
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!