Magiciana Fit
Urmărește-mă
Felii de lapte fit fără făină și fără zahăr

Felii de lapte fit fără făină și fără zahăr

Cui nu-i plac delicioasele felii de lapte alcătuite dintr-un pandișpan cu cacao și umplutură delicioasă de lapte proaspăt? Acum poți savura acest desert într- o versiune sănătoasă și fit! Aceste felii de lapte fitness sunt pregătite fără făină și fără zahăr (folosind stevia sau xilitol), astfel încât sunt o bombă proteică cu un conținut redus de carbohidrați și calorii. Reprezintă o noutate dulce și răcoritoare în orice dietă, char și atunci când se dorește pierderea în greutate.

Feliile de lapte fit pregătite în casă sunt atât de ușor de preparat. Dacă ai impresia că valorile nutriționale pozitive afectează gustul desertului, trebuie să-ți fac o dezvăluire – acestea sunt absolut delicioase și în același timp, dietetice - da, chiar e posibil (citește și celelalte rețete fit de pe website-ul meu). Aceste felii de lapte se află cu siguranță în TOPUL 10 al deserturilor mele sănătoase preferate, și nu sunt singura care crede acest lucru.

Aceste felii de lapte sănătoase sunt delicios de cremoase, moi, iar gustul lor plăcut te va da gata. Sunt irezistibile nu doar pentru papilele gustative, ci și pentru privire. Trebuie să încerci acest desert cu puține calorii și cu un conținut proteic ridicat. Dacă dorești să pregătești o variantă cu cocos, poți adăuga în cremă fulgi de cocos. Dacă le pregătești și tu, îți recomand să dublezi cantitățile, deoarece nici nu-ți vei da seama când vor dispărea cele 8 porții :)

Ingrediente

  • pentru pandișpan:
  • 4 ouă
  • 2 linguri pudră de cacao (v-o recomand pe aceasta)
  • 1 lingură amidon din porumb
  • 3 linguri îndulcitor (sau cât este nevoie - miere, xilitol sau stevia) (v-o recomand pe aceasta)
  • pentru umplutură:
  • 400 g brânză quark moale (sau brânză tartinabilă cu conținut redus de grăsimi)
  • 20 g gelatină 100%
  • 2 linguri îndulcitor (miere, xilitol sau stevia) (v-o recomand pe aceasta)

Instrucțiuni

  1. Mai întâi, bate albușurile împreună cu stevia până când se întăresc. Dacă dorești să folosești alt îndulcitor, adaugă-l după ce ai bătut ouăle.
  2. Într-un castron, amestecă gălbenușurile cu pudra de cacao și amidonul.
  3. Apoi adaugă cu grijă în aluat albușurile bătute spumă.
  4. Toarnă aluatul rezultat într-o tavă mai mică tapetată cu hârtie pentru copt.
  5. Coace pandișpanul timp de 12 până la 15 minute la 180 grade Celsius.
  6. Între timp, pregătește umplutura amestecând brânza quark moale cu 2 linguri de îndulcitor (sau echivalentul pentru stevia) și gelatina dizolvată în apă fierbinte.
  7. Taie pe lungime pandișpanul copt și lăsat la răcit și întinde umplutura pe o parte a acestuia.
  8. Așează cealaltă parte a pandișpanului peste umplutură, apasă ușor și dă prăjitura la frigider timp de cel puțin 30 de minute.
  9. Taie prăjitura în 8 felii.
Timp de pregătire25 minute
Cantitate rezultată8 felii
Informații nutriționale /
Calorii109 Kcal
Carbohidrați5 g
Fibre1 g
Proteine12 g
Grăsimi4 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii