Magiciana Fit
Urmărește-mă
Cheesecake fitness cu ciocolată fără coacere

Cheesecake fitness cu ciocolată fără coacere

Cheesecake fitness cu ciocolată și zmeură fără fcoacere cu gust de vis? Te uiți la el chiar acum. Cu siguranță merită să-l încerci. În plus, acest cheesecake este o bombă proteică uriașă – acesta conține iaurt grecesc, brânză de vaci, cremă de brânză, iar dacă dorești, poți adăuga și pudră proteică.

Aroma bogată de ciocolată provine de la utilizarea de cacao olandeză de foarte bună calitate. Ca îndulcitor am folosit xilitol (vi-l recomand pe acesta) , grație căruia umplutura acestui cheesecake nu conține zahăr, având astfel un conținut mai redus de calorii și carbohidrați. Totuși, poți utiliza și stevia sau zahăr din trestie/nucă de cocos – în funcție de cât de fit dorești să fie prăjitura cheesecake. Eu recomand să folosești miere pentru a obține consistența dorită. Pentru a întări umplutura, folosește gelatină pudră 100%**. Aceasta semnifică faptul că gelatina nu trebuie să conțină niciun alt ingredient. Dacă dorești ca prăjitura cheesecake să nu conțină gluten, folosește ovăz fără gluten atunci când pregătești aluatul.

Cheesecake-ul fitness cu ciocolată poate fi pregătit cu sau fără pudră proteică – nu se va întâmpla nimic dacă sari peste aceasta. Totuși, dacă adaugi pudră proteică, prăjitura cheesecake va conține o cantitate și mai mare de proteine. Pregătește și tu acest cheesecake cu ciocolată delicios – e simplu de preparat, nu necesită coacere și conține ingrediente foarte sănătoase.

Ingrediente

  • 600 g iaurt grecesc degresat (sau brânză de vaci moale, sau un amestec din amândouă)
  • 400 g cremă de branză degresată (cum ar fi Philadelphia)
  • 100 g cacao olandeză
  • 150 g xilitol (sau stevia/zahăr din trestie) (vi-l recomand pe acesta)
  • 200 g zmeură (pentru ornat)
  • 30 g gelatină pudră 100%
  • 1 lingură de pudră proteică de ciocolată (opțional)
  • mentă (pentru ornat)
  • Pentru aluat:
  • 200 g ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei de cocos topit (vi-l recomand pe acesta)
  • 1/3 linguri apă (cât este necesar)

Instrucțiuni

  1. În robotul de bucătărie (vi-l recomand pe acesta) , amestecă toate ingredientele pentru aluat. Cu o lingură, adaugă apă atât cât este necesar pentru ca aluatul să fie uniform, dar nu prea subțire.
  2. Presează aluatul rezultat pe fundul unei tăvi pentru prăjituri (cu diametrul de aproximativ 25 de cm).
  3. Într-un castron mare, amestecă iaurtul grecesc (sau brânza de vaci), crema de brânză, cacaoa, îndulcitorul și pudra proteică (opțional).
  4. Într-un castron mic, amestecă gelatina pudră cu câteva linguri de apă clocotită. Amestecă până când se dizolvă.
  5. Adaugă în gelatina topită câteva linguri de cremă de ciocolată și amestecă bine.
  6. Adaugă amestecul de gelatină peste restul de cremă de ciocolată.
  7. Toarnă crema de ciocolată peste aluatul pregătit anterior.
  8. Dă prăjitura cheesecake la frigider timp de cel puțin 5 ore.
  9. Decorează prăjitura cheesecake cu ciocolată cu zmeură și mentă.
Timp de pregătire20 minute
Cantitate rezultată12 felii
Informații nutriționale /
Calorii218 Kcal
Carbohidrați21 g
Fibre6 g
Proteine17 g
Grăsimi4 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii