Cereale de casă sănătoase cu nucă de cocos şi ciocolată
În general, cerealele dulci nu reprezintă modul cel mai bun de a-ți începe ziua. Cu toate acestea, știai că există un mod de a prepara acasă cerealele într-o versiune sănătoasă și dietetică?
Încearcă aceste cereale gustoase și crocante cu cocos preparate în casă cu bucățele de ciocolată din făină din grâu integral și ovăz. În comparație cu cerealele din magazine, acestea conțin mult mai puțin zahăr, grăsimi sau alte ingrediente nocive. În plus, acestea au un conținut de fibre mai ridicat.
În timpul coacerii, aceste cereale răspândesc o aromă plăcută prin toată casa. Cerealele preparate în casă sunt nu numai sănătoase, ci și valoroase din punct de vedere nutrițional și cu siguranță întreaga familie le va lăuda gustul. Cerealele sunt feluri de mâncare ușor de preparat și nu necesită ingrediente deosebite - vei avea nevoie de doar câteva.
Înlocuiește cerealele din comerț cu această versiune mai sănătoasă care îți furnizează o mulțime de energie în fiecare dimineață. Savurează aceste cereale cu lapte, iaurt, piure de mere sau chiar simple.
Dacă vrei ca acestea să fie și mai sănătoase și dietetice, atunci poți înlocui zahărul de trestie cu o cantitate egală de xilitol sau stevia.
Fă-ți diminețile mai speciale și nu ezita să încerci aceste cereale gustoase preparate în casă.
Ingrediente
- 1 cană făină de grâu integral (v-o recomand pe aceasta)
- 1 ½ cană fulgi de ovăz fini (vi-i recomand pe aceștia)
- ½ cană sos de mere
- 3-4 linguri ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta)
- ½ plic praf de copt
- un vârf de cuţit de sare
- ½ cană zahăr din trestie de zahăr/cocos (recomand acest)
- 1 ou sau 1 lingură seminţe in măcinate amestecate cu 3 linguri apă
- extract de vanilie
- 3 linguri fulgi de cocos (vă recomandăm acest)
- stafide/fulgi de ciocolată (70%+) (după gust) (v-o recomand pe aceasta)
Instrucțiuni
- Se amestecă într-un castron făina, ovăzul, praful de copt şi vârful de cuţit de sare.
- Se adaugă restul ingredientelor cu excepţia stafidelor, a ciocolatei şi a cocosului şi se amestecă bine. Pentru cele mai bune rezultate, foloseşte un blender.
- Pune amestecul în blender şi amestecă până la omogenizare. Apoi, adaugă stafidele, nuca de cocos şi fulgii de ciocolată.
- Modelează din aluat batoane un pic mai lungi care să fie cât mai subţiri posibil – cu cât este mai subţire batonul, cu atât vor fi mai crocante cerealele.
- Pune batoanele la congelator timp de 5-10 minute.
- Preîncălzeşte cuptorul la 190°C. Scoate batoanele din congelator şi taie-le în bucăţi mici – din nou, cu cât sunt mai mici bucăţile, cu atât vor fi mai crocante cerealele.
- Aşează bucăţile tăiate într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt şi coace-le în cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute – în funcţie de mărimea cerealelor.
- Coace-le până când încep să se rumenească.
- Cerealele sunt foarte gustoase imediat după ce s-au răcit, dar şi peste câteva zile.
- Păstrează cerealele într-un recipient închis ermetic şi consumă-le într-un interval de 5 zile.
Timp de pregătire | 25 minute | |
Cantitate rezultată | 6 porții |
Informații nutriționale / 1 porție | ||
Calorii | 290 Kcal | |
Carbohidrați | 44 g | |
Fibre | 5 g | |
Proteine | 7 g | |
Grăsimi | 11 g |
Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos
Reţete veganeReţete de gustăriFără nuciNuca de cocosRețete fără lactate pentru micul dejunRețete vegane pentru micul dejunRețete fără ou pentru micul dejunRețete de gustări vegane sănătoaseRețete cu ovăz fără produse lactateSunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!