Magiciana Fit
Urmărește-mă
Cereale de casă sănătoase cu nucă de cocos şi ciocolată

Cereale de casă sănătoase cu nucă de cocos şi ciocolată

În general, cerealele dulci nu reprezintă modul cel mai bun de a-ți începe ziua. Cu toate acestea, știai că există un mod de a prepara acasă cerealele într-o versiune sănătoasă și dietetică?

Încearcă aceste cereale gustoase și crocante cu cocos preparate în casă cu bucățele de ciocolată din făină din grâu integral și ovăz. În comparație cu cerealele din magazine, acestea conțin mult mai puțin zahăr, grăsimi sau alte ingrediente nocive. În plus, acestea au un conținut de fibre mai ridicat.

În timpul coacerii, aceste cereale răspândesc o aromă plăcută prin toată casa. Cerealele preparate în casă sunt nu numai sănătoase, ci și valoroase din punct de vedere nutrițional și cu siguranță întreaga familie le va lăuda gustul. Cerealele sunt feluri de mâncare ușor de preparat și nu necesită ingrediente deosebite - vei avea nevoie de doar câteva.

Înlocuiește cerealele din comerț cu această versiune mai sănătoasă care îți furnizează o mulțime de energie în fiecare dimineață. Savurează aceste cereale cu lapte, iaurt, piure de mere sau chiar simple.

Dacă vrei ca acestea să fie și mai sănătoase și dietetice, atunci poți înlocui zahărul de trestie cu o cantitate egală de xilitol sau stevia.

Fă-ți diminețile mai speciale și nu ezita să încerci aceste cereale gustoase preparate în casă.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Se amestecă într-un castron făina, ovăzul, praful de copt şi vârful de cuţit de sare.
  2. Se adaugă restul ingredientelor cu excepţia stafidelor, a ciocolatei şi a cocosului şi se amestecă bine. Pentru cele mai bune rezultate, foloseşte un blender.
  3. Pune amestecul în blender şi amestecă până la omogenizare. Apoi, adaugă stafidele, nuca de cocos şi fulgii de ciocolată.
  4. Modelează din aluat batoane un pic mai lungi care să fie cât mai subţiri posibil – cu cât este mai subţire batonul, cu atât vor fi mai crocante cerealele.
  5. Pune batoanele la congelator timp de 5-10 minute.
  6. Preîncălzeşte cuptorul la 190°C. Scoate batoanele din congelator şi taie-le în bucăţi mici – din nou, cu cât sunt mai mici bucăţile, cu atât vor fi mai crocante cerealele.
  7. Aşează bucăţile tăiate într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt şi coace-le în cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute – în funcţie de mărimea cerealelor.
  8. Coace-le până când încep să se rumenească.
  9. Cerealele sunt foarte gustoase imediat după ce s-au răcit, dar şi peste câteva zile.
  10. Păstrează cerealele într-un recipient închis ermetic şi consumă-le într-un interval de 5 zile.
Timp de pregătire25 minute
Cantitate rezultată6 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii290 Kcal
Carbohidrați44 g
Fibre5 g
Proteine7 g
Grăsimi11 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii