Magiciana Fit
Urmărește-mă
Burrito fără carne pe farfurie

Burrito fără carne pe farfurie

Un prânz sau o cină cu orez fără carne excelent - savurați acest sănătos și delicios burrito fără carne pe farfurie. Dacă vă plac orezul, fasolea și brânza care se topește, nu ezitați să dublați cantitatea de ingrediente din listă, pentru a vă mai rămâne și pentru a doua zi. Această mâncare vă furnizează o mulțime de proteine și vă oferă o senzație de sațietate îndelungată.

Variantă vegetariană de burrito într-un format fit și sănătos. Doar orez, legume, brânză și condimente – o rețetă foarte simplă și plină de gust care vă va încânta papilele gustative. Pe de o parte, brânza care se topește pe limbă, pe de altă parte, ardeii crocanți, salata proaspătă și porumbul împreună cu orezul cremos și roșiile. Iată ce gust are acest burrito fit fără carne.

Dacă doriți să creați o variantă vegană, omiteți brânza din compoziție. Sunt sigură că întreaga familie va savura această mâncare. Bon appetit!

Ingrediente

  • 150 g (5.3oz) orez (brun/sălbatic/basmati) (v-o recomand pe aceasta)
  • 150 g (5.3oz) fasole fiartă
  • 80 g (2.8oz) porumb
  • 200 g (7.1oz) roșii cherry
  • 50 g (1.8oz) brânză de capră moale
  • 80 g (2.8oz) mozzarella răzuită
  • 1 ardei gras galben
  • 1/2 ceapă
  • 1 lingură unt/ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta)
  • 2 mâini de salată verde
  • 1 linguriță sare de mare
  • 1/2 lingură piper negru măcinat
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță piper roșu măcinat
  • un vârf de cuțit de ardei iute
  • busuioc

Instrucțiuni

  1. Spălați orezul, puneți-l la fiert într-o cratiță cu o cantitate dublă de apă, adăugați sarea, pudra de usturoi și piperul negru măcinat și fierbeți-l până când se absoarbe toată apa (aproximativ 20 de minute).
  2. Cât încă este fierbinte, turnați orezul într-un castron și amestecați-l cu mozzarella răzuită și brânza de capră.
  3. Adăugați porumbul, ardeiul gras galben tăiat mărunt și fasolea fiartă.
  4. Într-o tigaie, topiți o lingură de unt sau de ulei și și prăjiți ceapa mărunțită până când se rumenește.
  5. În continuare, adăugați roșiile tăiate în jumătate și prăjiți-le împreună cu ceapa până când se înmoaie.
  6. Adăugați amestecul de ceapă și roșii peste ingredientele din castron.
  7. La final, adăugați piperul roșu măcinat, busuiocul, un vârf de cuțit de condiment de ardei iute, iar dacă este necesar, sare și piper după gust.
  8. Serviți alături de salată proaspătă.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii403 Kcal
Carbohidrați40 g
Fibre10 g
Proteine25 g
Grăsimi14 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii