Batoane proteice cu măr tip cheesecake (fără gluten, fără zahăr)
Partajează această rețetă cu un prieten:
Aceste batoane proteice au gust de cheesecake, sunt delicioase, moi şi au puține calorii, sunt bogate în proteine şi au un conţinut scăzut de carbohidraţi. În interior au bucățele suculente de măr și o au aromă fină de scorțișoară. Sunt pufoase ca niște norișori și sunt foarte ușor de preparat, astfel încât cu siguranță le vei adora.
Aceste gustoase batoane dietetice nu conțin gluten sau zahăr și nici ulei, astfel încât au un conținut redus de grăsimi și calorii. 1 baton din cele 5 rezultate are doar 87 kcal, 6 g de carbohidrați și 10 g de proteine. Nu e nevoie să mai adaugi zahăr, deoarece acestea sunt suficient de dulci grație pudrei proteice și a merelor. Mie îmi place să folosesc pudră proteică cu aromă de vanilie atunci când pregătesc aceste batoane și să le îndulcesc cu stevia, însă tu poți experimenta cu pudra proteică preferată.
Ia cu tine aceste batoane proteice low carb cu mere și gust de cheesecake atunci când pleci în călătorii lungi, la școală, serviciu sau la sală. Batoanele sunt foarte sățioase și îi furnizează corpului cantitatea de proteine necesară, iar gustul lor este minunat. Pentru a le prepara ai nevoie de doar 5 ingrediente - ouă, iaurt, pudră proteică, mere și scorțișoară.
Ar fi de preferat ca la copt să folosești concentrat proteic sau concentrat mixt + izolat, asta deoarece alimentele preparate cu izolat proteic sunt prea uscate.
Ingrediente
1 măr mare
2 ouă
170 g iaurt grecesc alb
30 g pudră proteică (preferabil de vanilie, îndulcită cu stevia)
Merele se taie în cuburi mici şi se sotează cu puţină scorţişoară într-o tigaie fără ulei (aproximativ 3 minute).
Într-un castron se amestecă ouăle, iaurtul şi pudra proteică. În cazul în care nu foloseşti pudră proteică îndulcită, adaugă puţină stevia pentru gust.
Peste acestea se adaugă merele sotate fără ulei şi se toarnă într-o formă de pâine tapetată cu hârtie de copt. Dacă foloseşti o formă din silicon, aceasta nu trebuie tapetată cu hârtie de copt.
Se coace timp de 40 de minute la 180°C.
După ce s-a copt, se lasă să se răcească, după care se scoate din formă şi se taie.
Partajează această rețetă cu un prieten:
Timp de pregătire
50 minute
Cantitate rezultată
5 felii
Informații nutriționale /
Calorii
102 Kcal
Carbohidrați
7 g
Fibre
1 g
Proteine
11 g
Grăsimi
3 g
Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!