Somon fript cu cipsuri din legume şi sos de iaurt cu usturoi
Partajează această rețetă cu un prieten:
O mâncare excelentă pentru toată familia, plină de arome și vitamine, aceasta va deveni preferata ta atunci când vrei să servești o cină sau un prânz sănătos. Acest somon fript cu cipsuri din legume și sos din iaurt cu usturoi este foarte ușor de preparat și are valori nutriționale ridicate.
Această mâncare este bogată în proteine și grăsimi sănătoase, iar o porție conține doar 14 g de carbohidrați. Un mare avantaj al somonului este conținutul ridicat de acizi grași omega 3. Acizii grași ajută sistemul imunitar și circulator și contribuie la echilibrul hormonal.
Somonul poate fi preparat în curte pe grătarul cu cărbuni sau în bucătărie în tigaia grill. Cel mai bun tip de somon din magazin este somonul sălbatic, somonul de cultură având valori nutriționale mai scăzute și de multe ori este colorat.
În această rețetă am folosit cipsuri din legume gustoase și sănătoase în locul obișnuiților cartofi prăjiți. Poți prepara cipsuri din legume din orice legume preferi. Cipsurile din morcovi, zucchini sau țelină sunt delicioase, însă la fel este cazul și cu cipsurile din sfeclă roșie sau gulie. Eu am folosit morcovi și zucchini, valorile nutriționale fiind calculate pentru aceste legume.
Cireașa de pe tort din această rețetă este un simplu sos de iaurt cu usturoi preparat din doar 4 ingrediente care va da un gust extraordinar acestei mâncări.
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!