Magiciana Fit
Urmărește-mă
Roşii umplute cu salată de ton şi ou

Roşii umplute cu salată de ton şi ou

Dacă îți plac salatele cu ton, cu siguranță vei aprecia această salată dietetică cu ton și ou. Tonul și ouăle merg bine împreună, dar în combinație cu avocado și nuci crocante, această salată e cu totul altceva.

Poți personaliza rețeta în funcție de preferințe și poți adăuga bucăți de tulpină de țelină, ceapă verde, ceapă roșie, mărar, porumb sau murături. Ai de unde alege și nu vei da greș cu această salată gustoasă.

Salata cu ton este plină de proteine, acizi grași omega 3 și alți nutrienți importanți, însă e bine să nu consumi prea mult ton, din cauza că unele soiuri de ton au un conținut imens de mercur. Totul trebuie făcut cu moderație. Încearcă să consumi ton de calitate și evită să cumperi ton ieftin din conservă.

Cel mai mult îmi place să servesc această salată cu ton și ou ca umplutură pentru roșii, este suficient de sățioasă și nu e nevoie să o mănânci cu pâine sau orice altă garnitură. Este valoroasă din punct de vedere nutrițional, plină de proteine și o porție conține doar 7 g de carbohidrați. Este perfectă pentru o cină ușoară sau ca gustare sănătoasă între mesele principale.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Fierbe ouăle până se întăresc, curăţă-le de coajă şi taie-le în bucăţi.
  2. Amestecă ouăle cu tonul scurs de apă, avocado-ul pasat, iaurtul, ridichile tăiate mărunt, salata, nucile şi condimentele.
  3. Taie partea superioară a roşiilor şi scoate-le seminţele în aşa fel încât să obţii un “bol”.
  4. Aşează fiecare roşie peste o frunză de salată şi umple-o cu amestecul pentru salată.
Timp de pregătire15 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii312 Kcal
Carbohidrați7 g
Fibre4 g
Proteine28 g
Grăsimi18 g