Magiciana Fit
Urmărește-mă
Risotto delicios cu pui şi spanac

Risotto delicios cu pui şi spanac

Dacă ești în căutare de o rețetă de risotto gustos cu carne de pui, ai găsit ceea ce căutai. Acest sănătos risotto cu pui și spanac este unul dintre cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată. În plus, conținutul ridicat de proteine al acestuia (35 g pe porție) și numărul redus de calorii este binevenit.

Risotto-ul este alegerea perfectă atunci când ești prea ocupat sau nu ai chef să petreci prea mult timp în bucătărie. Se prepară ușor în doar câteva minute și folosind o singură cratiță, astfel încât orice începător într-ale bucătăriei îl poate pregăti. Chiar dacă nu conține brânză, acest risotto dietetic este cremos. Trucul constă în fierberea orezului la foc mic într- cantitate mare de lichid. Dacă vrei să sporesti aroma risotto-ului, poți înlocui apa cu supă de legume, dar nu trebuie să omiți laptele.

Îți recomand să utilizezi orezul brun la prepararea acestui risotto, deoarece are un conținut mai ridicat de fibre și proteine și un indice glicemic mai scăzut în comparație cu orezul clasic, însă poți utiliza orice alt tip de orez în funcție de preferințe. Dacă dorești, mai poți adăuga în risotto și ciuperci și porumb.

Încearcă acest risotto gustos cu carne de pui la masa de prânz sau cină, sunt sigură că îți va plăcea.

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 2 căni orez brun (v-o recomand pe aceasta)
  • 200 g spanac proaspăt
  • 3 linguri unt
  • 1 ceapă
  • 4 căni apă
  • 1 cană lapte
  • 2 linguriţe sare de mare
  • ⅓ linguriţă piper negru măcinat
  • ½ linguriţă pudră de usturoi
  • puţin coriandru
  • porumb (opţional)
  • ciuperci (opţional)

Instrucțiuni

  1. Poţi prepara acest risotto într-o tigaie wok, într-o cratiţă non-aderentă sau într-o tigaie adâncă.
  2. Pune 3 linguri de unt într-o cratiţă şi lasă-l să se topească.
  3. Sotează în unt ceapa tăiată mărunt până când se rumeneşte.
  4. Adaugă carnea tăiată în bucăţi şi amestecă.
  5. Toarnă 1 cană de apă şi fierbe timp de aproximativ 10 minute.
  6. Apoi adaugă spanacul spălat şi amestecă până când acesta se înmoaie.
  7. Dacă doreşti, poţi adăuga porumb şi ciuperci mărunţite.
  8. Pune orezul la fiert într-o cratiţă cu 3 căni de apă sau 1 cană de lapte.
  9. Adaugă sare şi condimente, amestecă şi fierbe până când se absoarbe toată apa.
  10. Mai adaugă apă dacă este nevoie. La final, orezul ar trebui să fie moale şi un pic lipicios.
Timp de pregătire60 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii356 Kcal
Carbohidrați24 g
Fibre3 g
Proteine35 g
Grăsimi11 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii