Prăjitură sănătoasă raw-vegană tip cheesecake (fără gluten)
Această excelentă prăjitură sănătoasă raw-vegană nu are nevoie de coacere, nu conține zahăr, făină, lapte sau alte produse lactate și este atât de delicioasă, încât îți vine s-o mănânci la o singură masă. Prăjitura cheesecake are în compoziție doar ingrediente hrănitoare și sănătoase, astfel încât o poți savura ca desert sau și mai bine - la micul dejun.
Chiar dacă prăjiturile raw au în general mai multe calorii și grăsimi, acestea merită să fie savurate din când în când grație nucilor și a uleiului de cocos pe care le conțin. Deoarece prăjitura nu este tratată termic, ingredientele își păstrează valorile nutriționale. În felul acesta, prăjitura îi furnizează organismului o cantitate importantă de vitamine, minerale, dar și de proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Pe lângă acestea, este și foarte sățioasă, astfel încât poate înlocui chiar și mesele principale, cum ar fi micul dejun.
Nucile caju conţin o grămadă de magneziu, betacaroten, zinc şi alte oligoelemente care contribuie la sănătatea pielii, ochilor şi a membranei mucoase. Acestea își măresc volumul dacă sunt înmuiate în apă, iar după ce le-ai scurs poți pregăti o cremă delicioasă cu care vei putea prepara deserturi raw.
În plus, prăjitura cheesecake raw este foarte ușor de preparat și poate fi consumată și de către vegani (mierea trebuie înlocuită cu sirop de arțar sau agave). Gustă și tu această prăjitură și te vei convinge de gustul său excepțional. Din cantitatea de ingrediente utilizate rezultă 4 porții de prăjitură.
Ingrediente
- Ingrediente cheesecake:
- 1 ½ cană caju (vi le recomand pe acestea)
- ½ cană sos de mere
- 3 linguri ulei cocos virgin (vi-l recomand pe acesta)
- ¼ cană miere (v-o recomand pe aceasta)
- 2 linguri suc de lămâie
- ½ linguriţă extract pur de vanilie
- 1 linguriţă scorţişoară
- Ingrediente aluat:
- ½ cană sau ceva mai mult de curmale fără samburi, stafide sau prune (sau un mix din toate trei) (vi le recomand pe acestea)
- ½ cană migdale sau alte nuci (vi le recomand pe acestea)
- ½ linguriţă scorţişoară
- ¼ extract pur de vanilie
- 1-3 linguri apă (după cum este nevoie)
Instrucțiuni
- Nucile caju se lasă la înmuiat peste noapte.
- A doua zi, acestea se scurg, se clătesc şi se lasă la uscat.
- Într-un blender se amestecă toate ingredientele pentru cheesecake până ce se omogenizează perfect.
- Amestecul se pune deoparte şi se prepară aluatul.
- Amestecă toate ingredientele pentru aluat în blender (nu într-un blender de mare putere, mai degrabă foloseşte castronul pentru tăiat în bucăţi care face parte din setul de blender de mână.
- Dacă nu ai unul, încearcă să le amesteci folosind un blender de mână).
- Dacă aluatul este uscat, adaugă apă după necesitate.
- Aluatul nu ar trebui să fie prea amestecat şi lipicios.
- În continuare, aşează aluatul prin presare pe fundul unei tăvi de copt sau al unui alt tip de tavă.
- Pune umplutura peste aluat.
- Lasă prăjitura la frigider timp de cel puţin o noapte până când se întăreşte pentru a nu se sfărâma atunci când o tai.
Timp de pregătire | 20 minute | |
Cantitate rezultată | 6 felii |
Informații nutriționale / 1 felie | ||
Calorii | 423 Kcal | |
Carbohidrați | 35 g | |
Fibre | 4 g | |
Proteine | 9 g | |
Grăsimi | 29 g |
Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos
Reţete vegetarieneReţete micul dejunDeserturi sănătoaseFără lactateFără ouRețete fără gluten pentru micul dejunRețete de deserturi vegane sănătoaseRețete de deserturi fără ouRețete de deserturi sănătoase fără glutenRețete de deserturi sănătoase bogate în fibreSunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!