Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjitură fit cu brânză de vaci dată pe răzătoare

Prăjitură fit cu brânză de vaci dată pe răzătoare

Dacă ești în căutare de o rețetă de prăjitură sănătoasă cu aluat de brânză de vaci și cacao, încearcă această perfectă prăjitură fit cu brânză de vaci dată pe răzătoare. Te va cuceri cu aroma sa unică, conținutul proteic ridicat, dar și cu simplitatea preparării.

Această prăjitură sănătoasă cu brânză de vaci dată pe răzătoare are o consistență perfectă, dar în același timp este moale și suculentă. Ingredientele de bază din această rețetă sunt brânza de vaci, făina din grâu spelta, ouăle, pudra proteică și cacaoa pudra. Grație pudrei proteice și a brânzei de vaci, prăjitura are un conținut proteic ridicat.

Pentru îndulcirea prăjiturii recomand folosirea xilitolului, dar dacă dorești, îl poți înlocui cu zahăr din trestie sau zahăr de cocos exotic. Pudra proteică poate fi înlocuită cu 40 g de pudră de budincă de ciocolată și o poți îndulci cu 2 linguri de îndulcitor preferat. Pudra proteică de vanilie poate fi înlocuită cu pudră pentru budincă de vanilie.

Acest desert cu brânză de vaci îi va încânta pe toți cei din familie sau pe musafiri. Așează prăjitura pe o farfurie și decoreaz-o cu căpșune proaspete sau mentă și nimeni nu-i va putea rezista.

Rețeta este atât de simplă, iar rezultatul final e minunat! Ingredientele din listă sunt suficiente pentru 6 porții mari.

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 2 gălbenușuri
  • 80 g ulei de cocos/unt (vi-l recomand pe acesta)
  • 40 g xilitol (sau zahăr din trestie/cocos) (vi-l recomand pe acesta)
  • 180 g făină din grâu spelta integral (vă recomandăm această)
  • 2 linguri cacao pudră olandeză
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură cu varf de pudră proteică de ciocolată (30 g)
  • 2-3 linguri apă
  • Umplutura de brânză de vaci:
  • 1 gălbenuș
  • 3 albușuri
  • 250 g brânză de vaci moale (sau cremă de brânză)
  • 250 g brânză de vaci cu cocoloașe (sau cremă de brânză)
  • 1 lingurî cu vârf (30 g ) de pudră proteică de vanilie
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță suc de lămâie (opțional)
  • 4 linguri de xilitol/stevia (v-o recomand pe aceasta)

Instrucțiuni

  1. Pregătește aluatul amestecând într-un castron gălbenușurile și uleiul de cocos sau untul la temperatura camerei (eu pun jumătate și jumătate, de ex. 40 g + 40 g), xilitolul, făina din grâu spelta, pudra proteică, bicarbonatul de sodiu și cacaoa pudră, până când obții un aluat.
  2. Adaugă câtă apă este nevoie pentru a obține un aluat nelipicios.
  3. Dă aluatul la frigider timp de cel puțîn 30 de minute.
  4. Împarte aluatul în două părți.
  5. Dă jumătate din cantitatea de aluat pe răzătoarea mare.
  6. Așează-l pe fundul unei tăvi tapetate cu hârtie pentru copt (cu dimensiunile de aproximativ 25x18 cm).
  7. Întinde umplutura peste aluat. Umplutura se pregătește amestecând cu mixerul de mână brânza de vaci cu gălbenușul, pudra proteică, esența de vanilie, sucul de lămâie și îndulcitorul, apoi se adaugă albușurile bătute spumă amestecând ușor.
  8. Dă pe răzătoare cea de-a doua parte de aluat și presar-o peste umplutura de brânză de vaci. Coace prăjitura timp de aproximativ 30 de minute la 180 de grade.
Timp de pregătire70 minute
Cantitate rezultată6 felii
Informații nutriționale /
Calorii373 Kcal
Carbohidrați24 g
Fibre4 g
Proteine23 g
Grăsimi18 g

Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos

Conţinut ridicat de proteineDeserturi sănătoaseOuăRețete de deserturi bogate în proteine
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii