Prăjitură cu banane “Paradis” fără coacere (fără gluten)
Partajează această rețetă cu un prieten:
Această prăjitură incredibilă confirmă veridicitatea expresiei "rai pentru papilele gustative". Această prăjitură cu banane fără coacere este perfectă pentru cei cărora nu le place să coacă dulciuri și pentru cei care preferă deserturi rapide, sănătoase și gustoase. Această prăjitură sănătoasănu conține făină sau zahăr, în schimb am folosit migdale și ovăz și este îndulcită natural cu banane și curmale.
Blatul sănătos este alcătuit din banane, migdale, curmale (sau stafide) și ovăz, iar prăjitura rezultată este plină de fibre, proteine, vitamine și minerale, nu conține zaharuri inutile, astfel încât combinația de ingrediente delicioase este perfectă pentru o gustare dietetică :)
Untul de arahide este în topul preferințelor în ceea ce privește îndulcitorii naturali și are un gust delicios și cremos. În combinație cu brânza quark și curmalele, acesta creează o glazură pentru prăjitură unică și fină și e plin de substanțe nutritive, iar toate aceste lucruri m-au determinat să denumesc acest desert: prăjitură cu banane "Paradis" fără coacere.
Dacă îți place textura fină și răcoritoare a brânzei quark, dacă apreciezi gustul delicios al untului de arahide, migdalele crocante, bananele, curmalele dulci, ovăzul fără gluten, de preferință o combinație între toate aceste ingrediente, atunci trebuie să-i acorzi o șansă acestei prăjituri cu banane fără coacere. Eu o recomand ca desert sănătos ce poate fi consumat de exemplu după antrenamente fizice, dar și ca mic dejun dulce și echilibrat din punct de vedere nutrițional sau ca gustare de după-amiază.
Amestecă migdalele şi ovăzul în blender până sunt mărunţite fin.
Adaugă curmalele sau stafidele uscate şi amestecă până când ingredientele se omogenizează şi formează un aluat. Dacă întâmpini greutăţi în a le amesteca sau dacă aluatul este prea sfărâmicios, adaugă 1-2 linguri cu apă.
Aşează aluatul prin presare pe fundul unei tăvi pentru prăjituri sau al unui alt tip de tavă (în funcţie de cantitatea ingredientelor, ar trebui să foloseşti o tavă cu diametrul de 15 cm).
Aşează bananele tăiate sau pasate peste aluat.
Pentru a prepara glazura, amestecă în blender brânza quark, curmalele, şi untul de arahide sau de migdale până la omogenizarea completă.
Toarnă glazura peste prăjitură şi las-o să stea la frigider timp de cel puţin 8 ore.
Dacă prăjitura se fărâmiţează atunci când o tai, dă-o la congelator timp de câteva minute.
Partajează această rețetă cu un prieten:
Timp de pregătire
15 minute
Cantitate rezultată
6 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii
285 Kcal
Carbohidrați
31 g
Fibre
7 g
Proteine
12 g
Grăsimi
13 g
Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!