Îți plac atât prăjitura cheesecake și negresele, dar nu te poți hotărî pe care dintre aceste două prăjituri delicioase s-o pregătești? Pregătește prăjitura 2 în 1! Savurează combinația perfectă de arome pregătind această incredibilă și sănătoasă prăjitură cheesecake-negresă cu cireșe.
Acest desert fit arată nu doar nemaipomenit de tentant, dar este și sănătos și irezistibil de gustos. Stratul de cheesecake conferă bazei de ciocolată un gust proaspăt, iar cireșele îi dau un gust plăcut și dulce. Prăjitura sănătoasă cheesecake-negresă este undesert cu puține calorii și grăsimi, deoarece ambele straturi sunt pregătite într-o versiune mai dietetică în comparație cu rețetele clasice ale acestora. Piureul de mere din stratul de negresă înlocuiește o cantitate mare din uleiul folosit de obicei la prepararea negreselor, iar mierea este folosită drept îndulcitor în cantitate mai mică față de rețeta originală. Pentru stratul de cheesecake, în loc de cremă de brânză folosim iaurt grecesc cu puține grăsimi, care are un conținut de grăsimi mult mai redus și un conținut proteic ridicat, în combinație cu brânza quark moale, care are atribute similare. În plus, acest desert sănătos este simplu de preparat.
Încearcă această prăjitură cheesecake-negresă cu cireșe, este gustoasă și sănătoasă. Va dispărea de pe masă cu viteza luminii.
Într-un castron, amestecă făina de grâu cu cacaoa, praful de copt și un vârf de cuțit de sare.
Apoi adaugă mierea, piureul de mere, ouăle și uleiul de cocos topit peste ingredientele uscate.
Toarnă compoziția rezultată într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pentru copt (cu dimensiunile de aproximativ 20x20cm) și coace-o timp de 10 minute la 180 °C.
Între timp, în alt castron, pregătește glazura pentru cheesecake amestecând iaurtul, brânza quark moale, mierea sau alt îndulcitor și oul.
După ce negresa a stat la cuptor 10 minute, scoate-o din cuptor, toarnă peste aceasta glazura pentru cheesecake și presară deasupra cireșe fără sâmburi tăiate în două, dar și fulgi de ciocolată neagră.
Coace-o timp de încă 20-25 minute la 180 °C.
După ce s-a copt, lasă prăjitura să se răcească și dă-o la frigider timp de cel puțin 2 ore pentru a se întări.
Mai apoi, taie prăjitura în felii și savureaz-o.
Partajează această rețetă cu un prieten:
Timp de pregătire
50 minute
Cantitate rezultată
16 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii
100 Kcal
Carbohidrați
17 g
Fibre
2 g
Proteine
4 g
Grăsimi
2 g
Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!