Piept de pui cu sos de portocale și quinoa
Încearcă acest delicios, suculent, crocant piept de pui în coajă crocantă cu sos de portocale cu garnitură de quinoa – însă tu poți folosi orice altă garnitură preferi. Celor din familia mea le-a plăcut foarte mult combinația dintre carne și sosul de portocale simplu de pregătit, de aceea îți prezint o nouă rețetă simplă și hrănitoare cu o tentă exotică. Acest prânz fitness gustos îți va umple apartamentul cu o aromă plăcută.
Am pregătit deja mai multe rețete cu sos de portocale. Una este , iar cealaltă . De data aceasta vom pregăti piept de pui în stil “nuggets”. Nu le vom prăji în ulei, ci le vom coace la cuptor, reducând astfel cantitatea de grăsimi din rețetă, însă mâncarea va fi ușor de digerat. Cu toate acestea nuggets de pui vor fi crocante,suculente și cu adevărat delicioase!
Pentru stratul crocant poți folosi firimituri din făină de grâu integral sau chiar migdale măcinate. Nu trebuie să uiți de coaja de portocală din această rețetă. Aceasta conferă mâncării gustul distinctiv de portocală și un farmec exotic. Încearcă fantasticul piept de pui fitness în sos de portocală și quinoa, îl vei adora de la prima îmbucătură.
Ingrediente
- Pentru marinată:
- 600 g piept de pui
- 3 linguri sos de soia (v-o recomand pe aceasta)
- coaja de la o portocală
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 1/4 linguriță piper negru măcinat
- 1/2 linguriță sare de mare
- Pentru stratul crocant:
- 2-3 ouă
- 150 g firimituri din făină de grâu integral (sau migdale măcinate) (vi le recomand pe acestea)
- Pentru sos:
- 120 ml supă de legume
- sucul de la 2 portocale
- 2 linguri miere (v-o recomand pe aceasta)
- 2 linguri apă
- 1 lingură amidon din porumb
- Pentru garnitură:
- 1 cană și jumătate de quinoa (v-o recomand pe aceasta)
- 2 căni jumătate de apă
- sare de mare (v-o recomand pe aceasta)
- usturoi pudră
Instrucțiuni
- Spală bine portocalele, apoi șterge-le.
- Taie pieptul de pui în “nuggets” mai mici pe care apoi le înmoi în ingredientele pentru marinată.
- Lasă carnea să se înmoaie în marinată, ideal ar fi timp de cel puțin 2 ore.
- Dă bucățile de nugget marinate prin ou și apoi prin firimituri sau migdale măcinate.
- Așează bucățile de pui într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt și coace-le timp de 30-35 de minute la 190 grade până când devin crocante. La jumătatea perioadei de coacere, le poți întoarce pe cealaltă parte.
- Între timp, fierbe quinoa în apă împreună cu sarea și condimentele, sau pregătește o altă garnitură, în funcție de preferințe.
- Într-o tigaie adâncă, toarnă supa de legume, adaugă sucul de portocale și coaja de portocală, lasă-le să fiarbă, apoi adaugă mierea.
- La final, adaugă în sos amidonul amestecat cu 2 linguri de apă.
- Fierbe sosul până când se îngroașă, apoi dă-l deoparte de pe foc.
- Servește nuggets de pui la cuptor împreună cu sosul de portocale.
Timp de pregătire | 50 minute | |
Cantitate rezultată | 4 porții |
Informații nutriționale / 1 porție | ||
Calorii | 655 Kcal | |
Carbohidrați | 78 g | |
Fibre | 10 g | |
Proteine | 53 g | |
Grăsimi | 10 g |
Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos
Conţinut ridicat de proteineConţinut redus de grăsimiFără lactateQuinoaOuăRețete fără gluten pentru prânz și cinăRețete pentru prânz și cină bogate în proteineRețete pentru prânz și cină cu puține grăsimiRețete sănătoase cu pui pentru prânz și cinăRețete cu carne de pui bogate în proteineRețete cu carne de pui fără glutenRețete cu quinoa sănătoase fără glutenRețete cu ou sănătoase și fără glutenSunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!