Magiciana Fit
Urmărește-mă
Mousse cu jeleu de căpșuni

Mousse cu jeleu de căpșuni

Sezonul căpșunelor este în toi, așa că ar fi păcat să nu le folosiți pentru a pregăti un desert sănătos și răcoritor. Acest mousse cu jeleu de căpșuni este sănătos și plin de proteine, cu puține calorii, iar grație gelatinei, sprijină funcționarea corectă a articulațiilor, în plus, are un gust fantastic, ca un norișor! Puteți savura acest desert sănătos și simplu pe parcursul întregii zile fără nicio mustrare de conștiință. Poate fi consumat inclusiv în diete sau cura de slăbire. Cură de slăbire în combinație cu desert – asta își dorește toată lumea, nu-i așa? ;)

Secretul gustului perfect al acestui mousse cu căpșuni stă ascuns în albușurile bătute spumă, datorită cărora este incredibil de pufos. Îl putem de asemenea pregăti complet fără zahăr, folosind stevia sau pudră proteică. În această rețetă, pe lângă căpșuni, puteți folosi și alte fructe populare, de preferință zmeură sau afine.

Dacă vă plac deserturile pufoase precum panna cotta, trebuie să încercați acest mousse-jeleu, mai ales în anotimpul estival. Este gata extrem de repede, chiar și în 10 minute, și sunt sigură că va fi apreciat de oricine îl gustă. Nimic nu se compară cu deserturile sănătoase cu gust grozav și care sunt ușor de pregătit.

Ingrediente

  • 350 g (12.3oz) căpșuni
  • 2 albușuri
  • 3 linguri de gelatină-pudră 100%
  • 1/4 cană apă fierbinte
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un vârf de cuțit de stevia (sau pudră proteică) (v-o recomand pe aceasta)
  • un vârf de cuțit de sare de mare

Instrucțiuni

  1. Bațeți albușurile pe baie de aburi împreună cu un vârf de cuțit de sare de mare, pentru ca spuma să fie cât mai tare.
  2. În blender, blenduiți căpșunele împreună cu extractul de vanilie.
  3. Dizolvați 3 linguri de gelatină în 1/4 cană de apă fierbinte.
  4. După ce gelatina s-a dizolvat, adăugați-o în amestecul de căpșuni și blenduiți din nou.
  5. La final, adăugați cu grijă amestecul rezultat peste albușurile bătute spumă.
  6. Gustați mousse-ul și îndulciți-l cu puțină stevia (sau pudră proteică) dacă este necesar.
  7. Turnați mousse-ul în castronașe și introduceți-le la frigider timp de cel puțin 5 ore.
  8. Serviți mousse-ul pe farfurie sau direct din castronaș și presărați deasupra fructe fierbinți.
Timp de pregătire10 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii48 Kcal
Carbohidrați5 g
Fibre2 g
Proteine5 g
Grăsimi1 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii