Magiciana Fit
Urmărește-mă
Batoane simple cu brânză quark-ovăz

Batoane simple cu brânză quark-ovăz

Aceste simple și rapide batoane cu brânză quark-ovăz pot fi pregătite în diverse moduri și vor fi mereu grozave! Grație conținutului echilibrat de proteine, carbohidrați și grăsimi, acestea sunt adecvate pentru micul dejun, ca gustare sănătoasă de dimineață sau ca gustare în general.

Datorită utilizării pudrei proteice, aceste batoane fit nu conțin zahăr, dar am o veste bună și pentru persoanele care evită făina, deoarece aluatul este realizat din ovăz și brânză quark, care furnizează batoanelor o mulțime de proteine, fiind de asemenea irezistibil de suculente. Rețeta conține și unt de arahide care furnizează grăsimi sănătoase nesaturate, fibre și micronutrienți. Îl puteți înlocui cu unt de migdale sau de caju. Grație compoziției lor minunate, aceste batoane cu ovăz-brânză quark sunt valoroase nutrițional si vă oferă o senzație de sațietate îndelungată. Sunt utile și ca gustare pre-antrenament pentru a vă furniza energie de calitate.

Le puteți pregăti cu pudră proteică după preferințe (însă eu vă recomand aromele de vanilie sau cocos), sau fără pudră proteică și le puteți îndulci cu miere sau alt îndulcitor. La final, puteți turna pe deasupra acestora un pic de ciocolată neagră topită. Delicioase! Nu cred că-i puteți rezista acestei combinații perfecte de ingrediente sub formă de batoane fit și vă veți îndrăgosti de ele, la fel ca mine.

Ingrediente

  • 130 g (4.6oz) brânză quark
  • 50 g (1.8oz) fulgi de ovăz fini (vi-i recomand pe aceștia)
  • 1 ou
  • 2 linguri unt de arahide (sau unt de migdale/caju) (vi-l recomand pe acesta)
  • 30 g (1.1oz) nuci (nuci, nuci pecan, caju, migdale... ) (vi le recomand pe acestea)
  • 1 măsură de pudră proteică (sau 2-3 linguri de miere)
  • 5 linguri de apă (dacă nu folosiți pudră proteică - omiteți apa)
  • 30 g (4.6oz) merișoare deshidratate/stafide

Instrucțiuni

  1. Într-un castron, amestecați bine toate ingredientele, apoi turnați aluatul într-o tavă din silicon sau într-o formă pentru copt din silicon tapetată cu hârtie pentru copt (de ex. o formă pentru pâine).
  2. Coaceți-l timp de 25-30 minute la 180 de grade Celsius (356 grade Fahrenheit) până când se rumenește. Dacă ați folosit pudră proteică, coaceți-l doar 20-25 minute.
  3. Când prăjitura s-a răcit, tăiați-o în formă de batoane, peste care puteți turna la sfârșit ciocolată topită.
  4. Batoanele sunt de asemenea excelente și în ziua următoare, dacă au stat la frigider.
Timp de pregătire30 minute
Cantitate rezultată6 baruri
Informații nutriționale / 1 bar
Calorii150 Kcal
Carbohidrați11 g
Fibre3 g
Proteine9 g
Grăsimi8 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii