Magiciana Fit
Urmărește-mă
Piept de pui "Caprese" la cuptor cu roșii, busuioc și mozzarella

Piept de pui "Caprese" la cuptor cu roșii, busuioc și mozzarella

Încercați această delicioasă rețetă cu piept de pui "Caprese" la cuptor cu roșii, busuioc și mozzarella. Este extrem de simplu de preparat – așezați ingredientele în carnea de pui și dați-le la cuptor. În jumătate de oră veți obține o mâncare extrem de delicioasă și bogată în proteine. Această rețetă simplă de piept de pui la cuptor are și puțini carbohidrați, așa că dacă o savurați alături de o salată simplă, nu trebuie să vă faceți griji în privința carbohidraților, dacă e ceva de care vă feriți. În plus, vă voi dezvălui secretul celui mai suculent piept de pui :)

Câteodată cred că putem crea nenumărate mâncăruri gustoase folosind carnea de pui. Indiferent de modul de preparare, acesta iese mereu minunat. Această rețetă cu carne de pui nu este o excepție de la regulă. Îl vom pregăti în stilul Italian Caprese, astfel încât vom obține o combinație de arome grație roșiilor, mozzarellei proaspete și a frunzelor proaspete de busuioc – combinația e cu adevărat excelentă și valoroasă din punct de vedere nutrițional.

Cum pregătim un piept de pui suculent?

Dacă doriți să pregătiți un piept de pui care să nu fie uscat, trebuie să respectați câteva reguli. Este foarte simplu. E nevoie de sincronizare. Deoarece pieptul de pui este un tip de carne slabă, acesta nu trebuie preparat termic o perioadă îndelungată de timp, în caz contrar se va usca. Prin urmare, este esențial să coacem pieptul de pui la temperaturi mai ridicate – pentru ca să se coacă rapid, dar în același timp suficient. Temperatura ideală de coacere este de 220 grade Celsius. Pentru fileuri de pui de mărime medie sau mare, temperatura de coacere este de aproximativ 20 de minute. Dacă aveți un termometru pentru carne, temperatura ideală la care trebuie să ajungă carnea este de 73 de grade. În cazul în care carnea nu este uniformă, puteți bate carnea în prealabil pentru a o fragezi (în acest caz, sunt suficiente 15 minute pentru a se coace). După coacere, e bine să lăsați carnea acoperită timp de cel puțîn 5 minute, pentru ca aceasta sa absoarbă sucul din sos, astfel devenind și mai suculentă.

Am încercat diferite rețete și trucuri, însă acesta a funcționat cel mai bine în cazul meu. Care sunt experiențele prin care ați trecut dumneavoastră?

Pieptul de pui la cuptor "Caprese" poate fi servit alături de orice garnitură preferată – cu salată rece sau caldă, orez, quinoa, cușcuș sau cartofi la cuptor.

Pont: Dacă doriți să pregătiți un sos pentru această mâncare, recomand un sos tartar sănătos, rețeta căruia o puteți găsi aici: .

Ingrediente

  • 800 g (4 bucăți medii) de piept de pui
  • 200 g mozzarella proaspătă
  • o mână de busuioc proaspăt
  • 2 roșii
  • piper negru măcinat (după gust)
  • sare (după gust)
  • pudră de usturoi (după gust)
  • oțet balsamic (optional)
  • 1-2 linguri ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)

Instrucțiuni

  1. Tăiați pieptul de pui dintr-o parte, cealaltă parte trebuie să rămână nedesfăcută pentru a împiedica curgerea ingredientelor.
  2. Stropiți carnea cu ulei de măsline și masați condimentele și sarea cu mâna, în funcție de gust.
  3. Tăiați roșiile și mozzarella în felii subțiri.
  4. Așezați câteva felii de mozzarella și roșii în fiecare bucată de carne. Adăugați și frunzele de busuioc.
  5. Puneți bucățile de piept de pui umplute într-o tavă de copt.
  6. Coaceți carnea (poate fi acoperită) în cuptorul preîncălzit la 220 de grade timp de aproximativ 20 de minute, până când este gata. După coacere, lăsați-o deoparte într-un vas acoperit cel puțin 5 minute.
  7. La final, puteți adăuga oțet balsamic și puteți servi mâncarea alături de garnitura dumeavoastră preferată.
Timp de pregătire35 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii403 Kcal
Carbohidrați3 g
Fibre1 g
Proteine55 g
Grăsimi16 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii